Úvod
Články
5 TIPŮ PRO INTIMNÍ POHODU

5 TIPŮ PRO INTIMNÍ POHODU

Jednou z nejčastějších příčin vzniku vaginálních problémů je intimní nerovnováha, která vzniká přemnožením patogenů v pochvě. Ty mohou ze začátku způsobit vaginální diskomfort, který se však může rychle rozvinout až do vaginální infekce, která se projevuje svěděním, pálením, výtokem nebo dokonce bolestí při pohlavním styku. Dobrá zpráva je, že tomu lze často předejít. 

Vyzkoušejte osvědčené tipy.

Rosalgin_Easy_Pár_montaz

1. Intimní hygiena je základ

Čistota je klíčová v prevenci infekcí a dalších zdravotních komplikací. Vlastní ručník na intimní hygienu by měl být samozřejmostí. Po použití toalety je důležité se vždy otírat zepředu dozadu, abyste zabránila zanesení bakterií do pochvy.

2. Ať žije bavlna

Nošení těsného syntetického oblečení vytváří vlhké prostředí, které podporuje růst bakterií a plísní. Abyste tomu předešla, volte prodyšné spodní prádlo z bavlny nebo jiných přírodních vláken. Vyhněte se těsným kalhotám nebo legínám, které mohou zadržovat vlhkost a teplo v intimní oblasti.

3. Pečlivě vybírejte intimní produkty

Používání vonných produktů, jako jsou parfémy nebo pudry, může narušit přirozené pH vagíny a způsobit podráždění. Buďte opatrná i s vhodným výběrem lubrikantů a kondomů, optimální jsou ty bez parfemace.

4. Praktikujte bezpečný sex

Sex je bezpochybně zdrojem rozkoše, ale bohužel někdy také infekce. Pokud nemáte stálého partnera, vždy používejte kondom. Vyhněte se sdílení sexuálních pomůcek a po styku je pečlivě očistěte. Před a po sexu si vždy dojděte na toaletu. Díky tomu se vyplaví bakterie, které se při styku mohly dostat z pochvy do močové trubice.

5. Pozor na sladké

Není tajemstvím, že vyvážená strava bohatá na živiny napomáhá posílit imunitní systém. Jednou za čas je v pořádku dát si něco sladkého, ale nic se nesmí přehánět. Potraviny bohaté na cukry totiž napomáhají růstu kvasinek.

Rosalgin_Velký baner

ROSALGIN® Easy pro účinnou úlevu od gynekologických potíží

Infekce je tu i přes všechna režimová opatření? Nezoufejte! Pro citelnou úlevu od svědění, pálení, výtoku nebo bolesti způsobené bakteriemi či kvasinkami v intimní oblasti vsaďte na Rosalgin® Easy ve formě vaginálního výplachu. Vaginální výplach nejdříve očistí sliznici od škodlivých patogenů. Účinná látka se následně naváže na vaginální epitel, kde léčí zánět a snižuje množství vaginálního výtoku. Díky jeho znecitlivujícímu účinku pocítíte úlevu, takže se brzy budete moci vrátit ke svým oblíbeným činnostem. Navíc příjemně voní po růžích a nebarví. Je to tak Easy!