Úvod
Volně prodejné léky
Bolest a teplota
Bolest hlavy a migréna
Migralgin 250/250/50mg tbl.nob.20(2x10) I

Migralgin 250/250/50mg tbl.nob.20(2x10) I

Migralgin 250/250/50mg tbl.nob.20(2x10) I

Bolest hlavy a migréna

Přípravek Migralgin je analgetikum (k tlumení bolesti), antipyretikum (k potlačení horečky) a nesteroidní antiflogistikum (nesteroidní lék proti zánětu). Čtěte pozorně příbalový leták. Celý popis

Nedostupný
Lékarny

133 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

Migralgin obsahuje 3 léčivé látky: paracetamol, kyselinu acetylsalicylovou a kofein. Paracetamol ulevuje od bolesti a snižuje horečku. Kyselina acetylsalicylová ulevuje od bolesti, snižuje horečku a má protizánětlivé účinky. Kofein potlačuje příznaky únavy a podporuje duševní činnost a výkonnost. Dále zkracuje nástup účinku paracetamolu a kyseliny acetylsalicylové a zesiluje také jejich účinky.

Přípravek Migralgin je určen k léčbě akutní mírné až středně silné bolesti hlavy při záchvatech migrény s aurou nebo bez aury a k léčbě tenzní bolesti hlavy.
Migréna může být doprovázena dalšími symptomy, jako jsou pocit na zvracení nebo zvracení a citlivost na světlo a zvuk. Záchvaty migrény se mohou ohlašovat předem v podobě aury (varující pocit, který obvykle zahrnuje poruchy vidění, jako jsou světelné záblesky, klikaté čáry, hvězdy nebo vlny).
Tenzní bolest hlavy je nejčastějším typem bolesti hlavy. Bolest je často popisována jako neustálý tlak, jako kdyby Vaše hlava byla ve svěráku, a je často přítomná v obou polovinách hlavy současně.

Přípravek je určen pro dospělé a dospívající od 12 let věku.
Migralgin je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Pozorně čtěte příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

 
Dávkování:
Dospělí a dospívající od 12 let věku obvykle užívají 1–2 tablety až 3× denně, pokud je třeba, s odstupem alespoň 4 hodin. Maximální denní dávka nesmí překročit 6 tablet během 24 hodin.

Tablety mají být rozpuštěny v malém množství tekutiny nebo spolknuty celé (nerozžvýkané) a zapity dostatečným množstvím tekutiny.

Pokud se do 3–4 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Přípravek Migralgin se nesmí užívat k léčbě dětí a dospívajících mladších 17 let s virovým onemocněním doprovázeným horečkou (např. s planými neštovicemi).


Těhotné ženy v prvních 6 měsících těhotenství se musí před užíváním přípravku poradit s lékařem.

Přípravek Migralgin se nesmí užívat v posledních 3 měsících těhotenství.

V průběhu kojení nesmí být přípravek Migralgin užíván po delší dobu nebo ve vyšších dávkách. Krátkodobé použití přípravku nevyžaduje přerušení kojení.

 
Složení:
Účinná látka: Acidum acetylsalicylicum; Paracetamolum; Coffeinum.

Složení: Monohydrát laktosy; Kukuřičný škrob; Koloidní bezvodý oxid křemičitý; Kyselina stearová

 
Upozornění: Určeno pro dospělé a děti od 12 let. Lék k vnitřnímu užití. Pozorně čtěte příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Registrovaný léčivý přípravek

Parametry

SUKL název

Migralgin 250/250/50mg tbl.nob.20(2x10) I

Farmakoterapeutická skupina

ANALGETIKA

EAN

8595116523588

PDK

4608247

SUKL kód

0258162

ATC

PARACETAMOL, KOMBINACE KROMĚ PSYCHOLEPTIK

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]