Úvod
Volně prodejné léky
Bolest a teplota
Bolest v krku
Tantum Verde Lemon 3mg pas.20

Tantum Verde Lemon 3mg pas.20

Tantum Verde Lemon 3mg pas.20

Bolest v krku

Pastilky obsahují léčivou látku benzydamin-hydrochlorid, který má protizánětlivé a bolest tlumící účinky. Pastilky jsou účinné při léčbě zánětlivých procesů spojených s bolestí v ústní dutině a v hltanu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Celý popis

Dostupný
Lékarny

172 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus
Oblíbené
Přídat do oblibených

Popis

850x250_ML_lemon

O PRODUKTU

Pastilky Tantum Verde Lemon léčí  bolest a zánět v krku a ústech. Mohou je užívat dospělí, dospívající a děti od 6 let. Jsou vhodné i pro pacienty s cukrovkou (neobsahují cukr). V období těhotenství a kojení není užívání pastilek vhodné.

KDY POUŽÍT LÉK TANTUM VERDE LEMON?

Obrázek1

Bolest a zánět v krku

  • Léčí bolest a otoky
  • Při zánětu mandlí
  • Při zánětu hltanu

 

43748-Obrázek2

Zánět dutiny ústní

  • Při zánětech dásní
  • Při paradentóze
  • Léčí afty
43751-Obrázek3

Bolest po chirurgických zákrocích

  • Po ošetření zubů (trhání stoliček)
  • Po trhání mandlí

DÁVKOVÁNÍ

Dospělí a děti od 6 let užívají 1 pastilku až 3x denně, neurčí-li lékař jinak. Pastilka se nechá volně rozpustit v ústech. Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, je potřeba se poradit s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dní.

500x300_lemon

Složení

Léčivou látkou je benzydamin-hydrochlorid 3 mg v jedné pastilce.

Pomocnými látkami jsou isomalt, aspartam, monohydrát kyseliny citronové, citronové aroma (obsahuje butylhydroxyanisol (E 320) a alergenní vonné látky benzylalkohol, citral, citronellol, limonen, geraniol a linalol), aroma máty peprné (obsahuje alergenní vonné látky benzylalkohol, citronellol, limonen, eugenol, geraniol a linalol), chinolinová žluť, indigokarmín).

Upozornění

Tantum Verde Lemon obsahuje benzydamin hydrochlorid. Lék k místnímu užití v ústech a krku. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Pokud trpíte bronchiálním astmatem, může se u Vás vyskytnout bronchospasmus (zúžení průdušek). Přípravek obsahuje butylhydroxyanisol, který může způsobit místní kožní reakce nebo podráždění očí a sliznic. Dále přípravek obsahuje aspartam a isomalt, nutno vzít v úvahu při nesnášenlivosti některých cukrů a u osob s fenylketonurií. Obsažené alergenní vonné látky mohou vyvolat alergickou reakci.

 

LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK, ČTĚTE POZORNĚ PŘÍBALOVÝ LETÁK.

Parametry

SUKL název

Tantum Verde Lemon 3mg pas.20

Farmakoterapeutická skupina

KRČNÍ LÉČIVA

EAN

8000036026922

PDK

4838117

SUKL kód

0267278

ATC

BENZYDAMIN

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]