Úvod
Magazín
Nepečené dezerty II.

Nepečené dezerty II.

Banánovo-tvarohový dezert

Banán s tvarohem představuje kombinaci, kterou zbožňují děti i dospělí. Neobsahuje žádný lepek a je nízkotučný. Tenhle dezert je navíc připravený během několika minut, jen poté musí ztuhnout v lednici. Pro ještě vyšší obsah bílkovin a vitamínů do něj můžete přidat proteinový prášek a oblíbené ovoce, například borůvky nebo maliny.

Suroviny: 2 banány, 300 g jemného tvarohu, 2 PL želatiny v prášku, 
100 ml horké vody, 1 PL kakaa, 
1 PL medu, 100 g bobulovitého ovoce.

Rozmixujte banány s tvarohem. Želatinu rozpusťte v trošce horké vody, přidejte do mixéru a znovu rozmixujte. Polovinu hmoty nalejte do dortové formy, do druhé poloviny přidejte kakao, opět rozmixujte a nalejte do formy rovnou na první vrstvu. Na závěr moučník posypejte ovocem a dejte na několik hodin ztuhnout do chladničky.

Zdravé trio s čokoládou, oříšky a kokosem

Tyto zdravé řezy tvoří základ z lískových oříšků, kokosová náplň a čokoládová poleva.

Suroviny na základ: 
1 šálek lískových ořechů, 2 PL kokosové mouky, 
¼ šálku kakaa, ¼ šálku javorového sirupu, 2 PL kokosového oleje.

Suroviny na kokosovou náplň: 
3 šálky kokosu, 1 PL vanilkové 
esence, ¼ šálku kokosového oleje, 
¼ šálku javorového sirupu, ¼ šálku kokosového mléka.

Suroviny na polevu: 
100 g čokolády, 3 PL mléka.

Následně rozmixujte ořechy, mouku a kakao. Poté přidejte zbylé suroviny na základ a vypracujte jednotnou hmotu, kterou navrstvíte na dno formy a následně pořádně utlačíte lžící. Poté rozmixujte všechny suroviny na kokosovou náplň, výslednou hmotu navrstvěte do formy na základ a odložte do chladničky. Nakonec rozpusťte čokoládu mícháním v ohřátém mléce a touto polevou polejte celý dezert. Poté ho vraťte do chladničky a nechejte ztuhnout alespoň několik hodin.

Rýžovo-tvarohový koláč

Vynikající dezert bez lepku, s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Osladit ho můžete buď proteinovým práškem, díky kterému ještě zvýšíte obsah bílkovin, nebo stejným množstvím jiného sladidla dle vlastní chuti. Tento koláč si můžete vychutnat nejen jako dezert, ale také jako snídani, svačinu nebo sladký oběd.

Suroviny: 150 g rýže, 1/2 l mléka (může být rostlinné), 2 PL želatiny, 
250 g jemného tvarohu, 60 g proteinového prášku nebo jiného sladidla, 200 g ovoce, špetka skořice, kokos.

Rýži uvařte v mléku doměkka. Želatinu rozmíchejte v trošce horké vody a přimíchejte do uvařené rýže. Do mísy následně přidejte i tvaroh, proteinový prášek, ovoce, skořici, kokos a vše dobře promíchejte. Hmotu přelejte do dortové formy – čím vyšší chcete výsledný dezert mít, tím menší formu zvolte. Moučník můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou nebo ozdobit ovocem. Dezert vložte zatuhnout na několik hodin do lednice.

 

Zdroje: https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/nepeceny-ryzovo-tvarohovy-kolac | https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/nepeceny-bananovo-tvarohovy-dezert

https://www.nejrecept.cz/recept/zdrave-nepecene-trio-s-cokoladou-orisky-a-kokosem-r7578 

5875