Úvod
Magazín
V lékárně jsem vyrůstal

V lékárně jsem vyrůstal

Naši lékárníci vám určitě dobře poradí

Jako malý kluk jsem chtěl být veterinářem. Pocházím ze Slovenska. Dědeček s babičkou vedli lékárnu v Bánské Bystrici a já jsem je často navštěvoval. V jejich lékárně jsem byl jako doma. Dá se říct, že jsem v lékárně vyrůstal a určitě mě to ovlivnilo.
 

Od malička jsem pořád choval nějaká zvířátka

To mě moc bavilo. Představoval jsem si, že se jednou budu o zvířata starat jako lékař. Nakonec vše dopadlo 
úplně jinak. Místo farmacie nebo veteriny jsem vystudoval environmentální management a osud mě po čase zavál do Mojí lékárny. Dnes jsem tady regionálním manažerem pro Čechy. Mám na starost chod 21 lékáren.
 

Mám rád otevřenou komunikaci

Regionální manažer je spojnicí mezi lékárnou a dalšími odděleními v naší společnosti. Mám na starost kompletní provoz lékáren. Dohlížím na ně a pomáhám, kde je potřeba. Mám rád otevřenou komunikaci. S kolegy si vzájemně pomáháme. Řešíme pracovní a někdy i osobní záležitosti. Naše heslo je: „Táhneme za jeden provaz.“
 

Jsem rád, že si Moje lékárna zachovává rodinnou atmosféru

Konkurence mezi lékárnami je obrovská. Odlišit se není jednoduché. Pro Moji lékárnu však stále platí, že si

zachováváme rodinnou atmosféru. Naši lidé mají při řízení lékáren hodně volnou ruku. Nejsou svázáni korporátem jako je tomu jinde. To se mi líbí. V řadě lékáren máme také vlastní laboratoře, takže naši lékárníci dokáží pružně reagovat na speciální požadavky lékařů. To je určitě také naše výhoda.
 

Bydlím na venkově, ale Prahu miluji

Bydlím ve Středočeském kraji. V Praze jsem žil 10 let a zamiloval jsem si ji. Období rušného pražského života jsem si moc užíval, ale po letech jsem potřeboval změnu. Chtěl jsem se přestěhovat více do přírody. Teď se ve volném čase věnuji aktivitám, které lze dělat na venkově. Pěstuji ovoce a zeleninu, chovám slepice a králíky. Ale na Prahu samozřejmě nedám dopustit.
 

Snažím se jíst zdravě

Bydlím na polosamotě a často si vařím sám. Preferuji zdravá domácí jídla. V létě třeba klasický Caesar salát. 
Na snídani milují smoothie, které si připravuji z čerstvého ovoce přímo z mé zahrady. To je paráda.
 

Na stejné místo se dvakrát nevracím

Mám rád cestování a rád cestuji po své vlastní ose. Navštívil jsem už mnoho zemí, ale nejlépe se cítím tam, kde je příjemná atmosféra. Preferuji místní průvodce, které si vybírám podle doporučení ostatních cestovatelů. Moc se mi líbilo v Itálii nebo na Maltě. Mým snem je navštívit Japonsko. Chtěl bych toho ještě hodně vidět. Mám proto takovou zásadu, že se na stejné místo dvakrát nevracím.
 

Pro dovolenou doma bych si zvolil Šumavu

V Čechách je také krásně. Kdybych měl někomu něco doporučit, sám za sebe považuji za skvělou Šumavu a Lipno.
 

Cestovní lékárnička už mě jednou zachránila

Letos se chystám procestovat Polsko a cestovní lékárnička samozřejmě v mé výbavě nebude chybět. Beru ji všude s sebou. Třeba v Gruzii jsem byl moc rád, že ji mám. Při lyžování jsem si ošklivě namohl koleno. Bylo to u hranic s Ruskem, kde panovaly hodně provizorní podmínky, takže mi cestovní lékárnička hodně pomohla.
 

Pokud si nejste jisti, které léky si vzít na dovolenou, klidně se zeptejte

Základem cestovní lékárničky je klasické vybavení. Léky na bolest, určitě léky na bodnutí hmyzem, případně základní ošetření proti bodnutí. Pak samozřejmě léky proti nevolnosti a svalové únavě. A základní dezinfekce a náplasti. Ten kdo se chystá za sluníčkem, by si pak měl určitě s sebou přibalit i krémy na opalování i po opalování. Pokud si s vybavením cestovní lékárničky nebudete vědět rady, nechte si poradit v našich lékárnách. Naši lékárníci vám určitě dobře poradí.

Zdenko Mihok